субота, 5 січня 2013 р.

Прикрашаємо ялинку до Різдва

 

        Новий рік вже завітав в наші оселі, але попереду найчарівніше, найдивовижніше свято. Ми всі в очікуванні Різдва. У нашій родині з поміж інших свят до нього готуються по-особливому, очікують трепетно і радісно. Наші діти в цей час з величезною охотою власноруч виготовляють ангеликів із солоного тіста та прикрашають ними ялинку, свою кімнату, готують їх на подарунки.
 
          Для виготовлення ангелика з солоного тіста необхідно наперед підготувати: дрібну, не йодовану сіль, пшеничне борошно, пензлі, гуаш металізовану, металізовані (золоті, срібні) нитки, скалку та стільницю
           Ось як ми готуємо тісто:
1 склянка дрібної солі (не йодованої)

2 склянки борошна

130-140мл води
          Сіль та борошно обов'язково просіяти, змішати. Замішувати тісто, потрохи додаючи воду. Коли тісто стане блискучим та еластичним, зробити з нього «колобок», огорнути плівкою та поставити до холодильника на 1 год.
          Ось як ми робимо ангеликів:

                Тісто виймаємо з холодильника, ділимо на кілька частин і, підсипаючи борошном, (трошечки!), розкачуємо на стільниці (товщиною 3-4мм) та вирізаємо фігурки ангеликів. Тут дайте волю своїй фантазії  - у передсвятковий час ангелики самі з'являтимуться з під ваших рук.  Потім ще слід зробити по 2 дірочки на крильцях ангелика чи голівці (для нитки чи стрічки, за яку чіплятимемо ангелика на ялинку).













                 Далі духовку потрібно розігріти до 95-100градусів, готових ангеликів викласти на протвінь та випікати десь 1-1,5 год. Ангелики повинні залишатися білі, - якщо починають жовтіти - виймайте з духовки швидше. Хай вистигнуть. Тепер можна вже нанизати ангелика на нитку чи стрічку та розписати. 

               Чудова прикраса на Різдвяну ялинку готова! Мої діти люблять дарувати таких ангелів друзям та гостям. 
               P.S. Ангелики не їстівні - це прикраса.
        

Немає коментарів:

Дописати коментар